Social Icons

Pages

6 Nisan 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

Malzemeler;
1 kg taze barbunya
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı;
Barbunyaları ayıklayın, soğanı yemeklik, havuç ve patatesi de zar şeklinde doğrayın. Soğanı, sarımsak ve küp şekerle yağda şeffaflaşana kadar kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kalan malzemeleri ekleyip 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek pişirin. Eğer su az gelirse su ilavesi yapın. Soğuk servis yapın.
Taze barbunya değilse bir gün önceden suda bekletip aynı şekilde pişirin. Ben bugüne kadar barbunyayı maydanozsuz yiyenlerdendim, yakışmaz diye. Bu kadar mı yakışırmış.. Yemeyenlere denemelerini tavsiye ediyorum..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız