Zeytinyağlı Barbunya
Malzemeler;
1 kg taze barbunya
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı;
Barbunyaları ayıklayın, soğanı yemeklik, havuç ve patatesi de zar
şeklinde doğrayın. Soğanı, sarımsak ve küp şekerle yağda şeffaflaşana
kadar kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kalan
malzemeleri ekleyip 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek pişirin. Eğer su
az gelirse su ilavesi yapın. Soğuk servis yapın.Taze barbunya değilse bir gün önceden suda bekletip aynı şekilde pişirin. Ben bugüne kadar barbunyayı maydanozsuz yiyenlerdendim, yakışmaz diye. Bu kadar mı yakışırmış.. Yemeyenlere denemelerini tavsiye ediyorum..
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder